Четирима квалифицирани разбивачи на вендинг-апарати за кафе застанаха пред Темида

...
Четирима квалифицирани разбивачи на вендинг-апарати за кафе застанаха пред Темида
Коментари Харесай

Условни присъди за професионални разбивачи на кафемашини

Четирима квалифицирани разбивачи на вендинг-апарати за кафе застанаха пред Темида в Стара Загора по обвиняване, че единствено за 4 часа с потребление на механически средства са потрошили 7 машини на територията на 3 общини - Гълъбово, Раднево и Стара Загора.

Неосъжданите досега млади мъже са работили на разнообразни места в комплекс " Марица Изток “, двама са със приблизително обучение, един е с тапия на инженер, а другият е постоянен студент, написа " Монитор ".

Акцията на незаконната четворка стартирала към 0.30 часа на 23 март м.г. от село Главан, община Гълъбово, траяла през Медникарово, Любеново, квартал Гипсово в Раднево, в Знаменосец, Коларово и завършила към 4.00 часа на същата дата в старозагорското Маджерито. На всички места са работили по еднакъв метод: с щанга разбивали катинара, а по-късно употребявали револвер с монтажна пяна. За напредване разбивачите употребили лек автомобил " Ауди “, благосъстоятелност и ръководен от работещия в " Мини Марица Изток “ Ж.А.Г.

При задържането у тях са открити 5 от касичките на машините и 511 лева Според осведомени, и четиримата са с доста положителни приходи, като след залавянето си те заплатили общо над 2500 лева за нанесените вреди.

В хода навън правосъдно съвещание в Стара Загора от 7 февруари подсъдимите са сключили съглашение с прокурората, вследствие на което са получили присъди от по 5 месеца затвор при отсрочено осъществяване на наказване за период от 3 години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР