Четирима индийски граждани бяха намерени мъртви в Канада, само на

...
Четирима индийски граждани бяха намерени мъртви в Канада, само на
Коментари Харесай

Семейство с две малки деца умря от студ при опит да премине границата САЩ-Канада

Четирима индийски жители бяха открити мъртви в Канада, единствено на няколко крачки от границата със Съединени американски щати. Предполага се, че те са станали жертва на скица за трафик на хора, обявиха канадските управляващи.

Джагдиш Пател, 39 година и Вайшаилбен Пател, 37г., замръзнаха до гибел дружно с децата си Виханги, 11 година и Даркмик, на три година, откакто се счита, че са се пробвали да преминат в Съединени американски щати пешком, когато температурите падат до -35C покрай Манитоба предходната седмица.

Рамандип Гревал, президент на Индийската асоциация в Манитоба, сподели пред Би Би Си, че индийската общественост в района е обхваната от „ крепко възприятие за виновност “ след новините за случая. Той изясни, че се приказва, че семейство Пател са вървели 11 часа, добавяйки: „ Не може да се излагате на такава степен на мраз за минути, да не приказваме за часове. “


Върховната комисия на Индия пусна уведомление със самоличността на фамилията и сподели, че техните директни родственици са били осведомени. предава bg voice bg

Полицията в западния щат Гуджарат в Индия стартира да проверява смъртните случаи. Ашиш Бхатиа, общоприет шеф на полицията в Гуджарат, заяви, че проверяващите се пробват да открият дали в Индия е имало туристически сътрудник, който е оказал помощ на групата.

Специален екип, управителен от старши консулски чиновник от Генералното консулство на Индия, е в Манитоба, с цел да оказва помощ при следствията от канадска страна.

Кралската канадска конна полиция на Манитоба (RCMP) откри четирите тела покрай Емерсън, откакто американски гранични патрули им оповестиха, че са прибрали група индийски жители от американската страна.



Едно от лицата е намерено с раница, цялостна с движимости за бебе. Задържаният споделил на проверяващите, че носи раницата за група, която се е отделила от неговата.

Разследващите обявиха, че считат, че смъртните случаи са свързани със скица за контрабанда на хора.

Шанд е изправен пред обвинявания за превозване или опит за превозване на незаконни чужденци. Той беше освободен под гаранция в понеделник.

Властите считат, че четиричленното семейство е било отделено от друга група от петима индийци, които са вървели пешком в снега, до момента в който са се опитвали да преминат границата.

Тази група от петима също беше арестувана предходната седмица, а зимната им екипировка съвпадала с тази на Шанд, се споделя в документите.


Една от арестуваните на американска територия дами е била призната в болница поради измръзване и може да й бъде ампутирана част от ръката, оповестиха управляващите.

Обвинителният документ гласи: „ Разследването на гибелта на четирите лица в Канада продължава дружно с следствие на по-голяма интервенция за контрабанда на хора, в която се подозира, че е взел участие Шанд. “

Шона Лабман, професор по човешки права, която учи миграцията в Университета на Уинипег, сподели, че отиването на юг от Канада в Съединени американски щати е по-рядко срещано, в сравнение с в противоположната посока. До Съединени американски щати нормално се стига по-лесно, по суша или по въздух, а Канада като цяло се счита за по-справедлива с политиката си за бежанците, сподели тя.


В изказване на суперинтенданта на RCMP Роб Хил се споделя, че семейство Пател за първи път дойде в Канада на 12 януари през Торонто и се насочва към „ Манитоба и в последна сметка до Емерсън на или към 18 януари “.

В него се прибавя: „ Нямаше изоставено транспортно средство, ситуирано от канадската страна на границата – това ясно демонстрира, че някой е откарал фамилията до границата и по-късно е напуснал местопроизшествието “.

„ С това, което знаем до момента за активността им в Канада, дружно с ареста, осъществен в Съединените щати, считаме, че това е случай на контрабанда на хора. Нашите чиновници от службите за огромни закононарушения и федералната полиция преглеждат всеки аспект от тяхното пътешестване. Това включва пътуването им от Торонто на 12 януари до Емерсън към 18 януари. Това е дълъг интервал от време за семейство, което не е осведомено с Канада.


Част от следствието дефинира дали това пътешестване е било улеснено по някакъв метод от физическо лице или лица. Нашето разбиране е, че хора са имали контакти със семейство Пател по време на престоя им в Канада. Това може да включва чиновници на хотел, бензиностанция или ресторант. “

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР