Четирима души загинаха, а още най-малко 20 са ранени, като

...
Четирима души загинаха, а още най-малко 20 са ранени, като
Коментари Харесай

Трагедията в Мюнстер

Четирима души починаха, а още минимум 20 са ранени, като шест от тях са в сериозно положение, откакто миниван се вряза в навалица в западногерманския град Мюнстер, провинция Северен Рейн - Вестфалия.
Говорител на полицията съобщи, че водачът се е прострелял в колата, откакто се заби в хората, насядали на слънце пред кафене в историческия център на университетското градче в събота следобяд.
Органите на реда оповестиха още, че са проучили информацията за още двама души, които са избягали от колата след забиването и не търсят повече обвинени.
Говорителят на локалната полиция добави още, че в колата е открит недоверчив предмет, а медиите обясниха, че това е пакет, към който са намотани жици. Сградите към мястото на случая бяха евакуирани.
Не стана ясно дали това е терористично или друго нахлуване, само че от локалните управляващи обявиха, че не могат да изключат разновидността за терористичен акт, само че Suddeutsche Zeitung, базирайки се на свои източници, написа, че най-вероятно това не е терористична офанзива, като в същия материал вестникът заяви, че хипотетичният причинител е немски жител, набор 1969 година, за който се знае, че е имал психически проблеми. Апартаментът му се обискира, само че това към момента не е доказано от полицията.
Органите на реда приканиха хората да заобикалят спекулации и ги помолиха „ да заобикалят региона наоколо до механа Kiepenkerl “, защото там се организира широкомащабна полицейска акция.
Няколко очевидци разкриха, че силите за сигурност са пристигнали стремително на мястото на случая. Тъй като за същия следобяд е бил очакван митинг на кюрди в центъра на Мюнстер, там са се намирали извънредно огромен брой полицейски чиновници. Те обясниха още, че Kiepenkerl е известен бар в историческата част на университетския център, назван на бронзова скулптура на пътуващ търговец от града, издигната през 1896 година. Градът има население от 310 хиляди души.
Кметът съобщи: „ Целият Мюнстер е в печал след ужасното събитие. Изпращаме нашите съболезнования на околните на починалите. Пожелаваме на ранените скорошно възобновяване. Към момента нямаме задоволително информация за този случай, само че желая да благодаря на службите, които работиха в Мюнстер през днешния ден “.
Армин Лачет, министър председател на провинция Северен Рейн – Вестфалия, съобщи, че случаят е белязал „ печален, ужасяващ ден за страната ни “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР