Четирима души, включително един непълнолетен, са задържани през нощта на

...
Четирима души, включително един непълнолетен, са задържани през нощта на
Коментари Харесай

Има задържани за бруталното убийство на учителя във Франция

Четирима души, в това число един малолетен, са арестувани през нощта на петък против събота след убийството във Франция на преподавател по история, заяви Франс прес, базирайки се на правосъден източник. Задържаните са родственици на нападателя, който бе погубен от полицията.

Нападението, несъмнено като терористичен акт, бе осъществено в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин, покрай учебното заведение, в което е преподавал убитият. Не е ясно дали нападателят е бил обвързван по някакъв метод с учителя и дали е имал съучастници.

Според френски медии, които представен правосъден източник, нападението е дело на 18-годишен чеченец, роден в Москва, живял във Франция. Твърди се, че е открит е негов документ за идентичност.

Тези данни не са публично доказани, само че Асоциацията на чеченците, живеещи в Европа излезе с официално съобщение, в което осъжда нападението и декларира, че не приема никакви форми на набожен екстремизъм и актове на принуждение, съобщи ТАСС. Нито една общественост не може да носи отговорност за обособени дейности на нейни съотечественици, акцентира организацията и приканва политиците и медиите да се въздържат от изказвания, които могат да нанесат щета на чеченската общественост, съобщи Българска телеграфна агенция.

След войната, която съветската войска води в Чечения против ислямистките сепаратисти в края на 90-те и началото на века, Франция даде леговище на доста чеченци, отбелязва Асошиейтед прес. През последните месеци имаше случаи на принуждение в чеченските общности във Франция - в региона на Дижон, в Ница и западния град Сент Дизие. Смята се, че тези случаи са свързани с локални престъпни кръгове.

Френският президент Еманюел Макрон наскоро предложи приемането на нов закон за битка със " сепаратизма ", имайки поради най-много радикалните ислямисти, упрекнати в индоктриниране на уязвими хора посредством домашно образование, екстремистки проповеди и други дейности, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР