Четирима души участници в контрашествието “Да запазим децата от разврата”

...
Четирима души участници в контрашествието “Да запазим децата от разврата”
Коментари Харесай

Гей парадът не мина без напрежение, 4-ма са арестувани

Четирима души участници в контрашествието “Да запазим децата от разврата” са отведени в полицията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Двама от арестуваните са били с маски, един е бил без документ за идентичност, а четвърти е имал в себе си “бокс”.

В непосредственост до паметника на Съветската армия се организират паралелно гей парадът “София Прайд” и контрашествието “Да запазим децата от разврата”. От Столична дирекция на вътрешните работи приканват инцидентно преминаващи жители да проявят приемливост и да съблюдават прецизно напътствията на униформените.

Пререкание и опит за физическа разпра по време на шествието против провеждащия се в столицата „ София Прайд ” приключи с два ареста, осведоми Нова ТВ. Инцидентът стана в Борисовата градина. Две дами от гей парада минаха непосредствено през контрапротеста. Тогава съперници на “София Прайд” реагираха остро и започнаха да дърпат девойките. Една от участничките в митинга дефинира дейностите на дамите като “провокация”. Полицаите, който го охраняват, незабавно задържаха нападателните мъже.

Кадри от разправата може да видите ТУК

По-рано напрежение породи сред полицията и участници в “София Прайд”, до момента в който шествието преминаваше по ул. “Г. С. Раковски”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР