Четирима души, сред които и зам.-председателят на Европейския парламент Ева

...
Четирима души, сред които и зам.-председателят на Европейския парламент Ева
Коментари Харесай

Четирима с обвинения при разследване на корупция в Европарламента

Четирима души, измежду които и зам.-председателят на Европейския парламент Ева Кайли са с повдигнати обвинявания в границите на следствието на корупция, обвързвана с Катар в институцията на Европейски Съюз. Това заяви Франс прес като се базира на правосъден източник.

Федералната прокуратура не разгласи имената на упрекнатите. Беше обявено единствено, че четирима от шестимата арестувани през последните 48 часа са в прелиминарен арест, предава Българска телеграфна агенция. Четирима души бяха задържани, откакто арбитър следовател в Брюксел им повдигна обвинявания за „ принадлежност към незаконна организация, пране на пари и корупция “, заяви федералната прокуратура. Други двама са били освободени от съдията.

Според непосредствен до следствието правосъден източник, поискал анонимност, Ева Кайли е измежду лицата в предварителния арест като тя не е могла да се възползва от парламентарния си имунитет, той като в петък е била хваната при осъществяване на закононарушение. Източникът удостовери медийни информации, съгласно които в дома на Кайли при обиска на белгийската полиция в петък вечерта са открити „ торби с банкноти “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР