Четирима души се борят за едно място в специалност Медицина“

...
Четирима души се борят за едно място в специалност Медицина“
Коментари Харесай

Бъдещи лекари – четирима души се борят за едно място в Пловдив

Четирима души се борят за едно място в компетентност „ Медицина “ в Медицинския университет в Пловдив. Изпитите към този момент започнаха, като по-голяма е конкуренцията при девойките. В същото време 400 дипломанти от 16 държави официално станаха лекари. С кандидат-студенти и бъдещи лекари ни среща Илиян Велков.

 

Д-р Ралица Николова е един от дипломантите на випуска с най-голям триумф. 

Тя от дребна е желала да стане доктор. Сега приключва с отличен 5.92. Формулата за този резултат съгласно нея е доста труд, безсънни нощи, твърдоглавие и почтеност. 

Докато едни приключват, други се пробват да влязат в Медицинския университет в Пловдив. Над 1100 са явилите се претенденти на първия изпит по биология и химия, с който се кандидатства за най-желаните специалности.

Конкуренцията е огромна, като приблизително четирима се борят за едно място в най-желаната компетентност - „ Медицина “.

Д-р Ванеса Георгиева към този момент е доктор по специалност медицина. Решена е да практикува у нас като специализира педиатрия. 

Преди години по-голям брой от младите лекари са виждали своята реализация зад граница, до момента в който в този момент те избират да работят в България. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР