Четирима души са загинали в следствие на пожар в дом

...
Четирима души са загинали в следствие на пожар в дом
Коментари Харесай

Пожар избухна в дом за стари хора във Варна, четирима загинаха

Четирима души са починали в резултат на пожар в дом за остарели хора във Варна, ситуиран покрай болница "Св. Марина ". Това оповестиха от Областна дирекция "Полиция ", представени от Радио Варна.
Гасенето на огъня към момента продължава.
Сигналът за пожара е подаден в 2.59 часа през нощта. На мястото са изпратени общо 5 екипа, 18 пожарникари, горяла е една единствена стая, само че са починали 4 души. Двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години, предава bTV.
В болница, с заплаха за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Евакуирани са 20 души от вкъщи. Общият потенциал на общественото заведение е 90.
Във всяка от стаите на дома има камери, които проверяващите ревизират, с цел да се откри повода довела до този драматичен случай. По случая е формирано досъдебно произвеждане, под наблюдаване на Окръжна прокуратура- Варна.
По данни на Българска национална телевизия, предходната година също е имало пожар в този дом.
Припомняме, това е втори подобен случай в дом за остарели хора в последните шест месеца във Варненска област. През ноември 2021 година, деветима от общо 58-те жители на старческия дом в село Рояк "Топъл дом ", община Дългопол, починаха в пожар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР