Четирима души са загинали при ураганните ветрове, разразили се в

...
Четирима души са загинали при ураганните ветрове, разразили се в
Коментари Харесай

Четири жертви на бурите в Централна Европа

Четирима души са починали при ураганните ветрове, разразили се в Централна Европа през миналото денонощие, оповестява " Ройтерс ", представена от news.bg. Двама души са починали в Полша и двама в Чехия. Всичките са починали от паднали дървета. По първични данни няколко души са били ранени и в Германия.

По информация на Чешката национална телевизия в някои региони на страната скоростта напразно е била над 100 километра в час. На най-високата точка в Чехия - планината Снежка, която се намира на границата с Полша, скоростта напразно е достигнала 180 километра в час.

Заради извънредно високата скорост напразно хиляди хора в Полша и Чехия останаха без електричество.

Бурята покоси и Германия, където вятъра също е нанесъл доста материални вреди.

Заради тежките метеорологични условия железопътния оператор в Германия - Deutsche Bahn, е прекратил придвижването по доста линии в северните и централни елементи на страната. И все още железопътния достъп до огромни градове като Берлин, Бремен, Хамбург, Дрезден и Лайпциг остава затворен. В Берлин е оповестено изключително състояние.

Лошото време е попречило и на придвижването по няколко железопътни коридора в Чехия. Силният вятър е забавил и автомобилния трафик на автомагистралата до Прага, откакто на платната за придвижване са били съборени крайпътни дървета. Зоологическата градина в Прага също е затворила порти. Летището в града за в този момент работи без проблеми.

Силните ветрове са нанесли съществени вреди и в Полша, където е бил развален водопровод на терминала за полутечен природен газ. Вследствие на случая е имало леко приключване на газ, само че до по-големи произшествия не се е стигнало.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР