Четирима души са загинали и осем са ранени при тежка

...
Четирима души са загинали и осем са ранени при тежка
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с румънски автобус взе четири жертви

Четирима души са починали и осем са ранени при тежка злополука на основния път Русе-Велико Търново. Инцидентът е станал тази нощ сред селата Куцина и Поликраище. Пътят е затворен и са проведени обходни направления за колите и камионите.

По първични данни злополуката е провокирана от рейс, пренасящ 26 румънски пасажери, който е изпуснал завой край село Куцина и след това се удря в лек автомобил с великотърновска регистрация, спрял на една от отбивките. Автобусът по-късно се е блъснал и в крайпътно дърво.

На място са починали трима от пасажерите, а по-късно през днешния ден един от деветимата ранени е умрял. Пострадалите са откарани в болница във Велико Търново. Пътниците от лекия автомобил са невредими.

Автобусът е бил ръководен от жител от турски генезис, който е дал негативна проба за алкохол, оповестява БНР. Той е влезнал на българска територия към 22.00 часа нощес, като хората в него са се е завръщали от екскурзия в Истанбул.

По случая е почнало следствие под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново, като следва изясняване на аргументите за злополуката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР