Четирима души са задържани заради това, че са хвърляли димки

...
Четирима души са задържани заради това, че са хвърляли димки
Коментари Харесай

Нападение срещу Паметника на Съветската армия, четирима души са задържани

Четирима души са арестувани поради това, че са хвърляли димки и са нанесли вреди по Паметника на Съветската войска в София . Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът е подаден към 23:45 часа нощес.

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти на футболни почитатели, които атакуват палатковия лагер пред паметника , палят димки и чупят плоча от монумента. След офанзивата на място са отишли и политици като Мая Манолова и някогашният вътрешен министър Румен Петков, оповестява NOVA.


Част от надписа е бил строшен с чукове. Според очевидци, нападателите са били към 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса.
 Паметникът на Съветската войска нахлуване БГНЕС
Преди дни регионалният шеф на област София Вяра Тодева разпореди незабавното разработване на проекта за сигурността на паметника , прочут като МОЧА .
 Паметникът на Съветската войска нахлуване БГНЕС
Той е във връзка със заповедта на основния проектант на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков , в който е констатирано предаварийно положение на детайли от обекта. Изпратено бе и наставление за слагане на строителна ограда при паметника.



На 9 август от „ Левицата! “ направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска . На идващия ден към тях се причислиха и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “.

Паметникът на Съветската войска би трябвало да бъде наобиколен със строителна ограда.



С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е в ръководство точно на регионалния шеф Вяра Тодева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР