Четирима души са задържани при спецоперация на служители на отдел

...
Четирима души са задържани при спецоперация на служители на отдел
Коментари Харесай

Полицията задържа престъпна група, манипулираща устройствата в игрални зали и казина

Четирима души са арестувани при спецоперация на чиновници на отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП. Те са упрекнати, че са построили механизъм за отдалечен достъп до игрални автомати, с помощта на който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните уреди и по този начин успявали да завоюват облаги в изключително огромни размери.

Организираната незаконна група е работила на територията на цялата страна. Все още се прецизира какъв брой игрални зали и казина са били наранени от дейностите на четиримата души.

Според Министерство на вътрешните работи групата работила извънредно подмолно и професионално. Всеки от участниците е имал тъкмо избрана роля – един симулирал присъединяване в хазартните игри, различен - направлявал отдалечено хазартното оборудване до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – осведомителните данни в софтуера на хазартните автомати.

Четиримата са арестувани директно след приемане на следващата си облага. В тях и в колите им са открити електронни уреди за отдалечено манипулиране на игралните автомати, механически средства за управление на софтуера на хазартните уреди и огромна сума пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР