Четирима души са били намерени мъртви днес, докато огромен пожар

...
Четирима души са били намерени мъртви днес, докато огромен пожар
Коментари Харесай

Четирима загинали от опустошителен горски пожар в Кипър

Четирима души са били открити мъртви през днешния ден, до момента в който голям пожар бушуваше за втори ден в Кипър , унищожавайки горски масиви и десетки домове в огнена буря, която длъжностно лице назова най-опустошителната в историята на страната, съобщи " Ройтерс ".

Пожарът, жарък от мощен вятър, засегна най-малко 10 общности на повърхност над 50 квадратни километра в подножието на планинската верига Троодос, регион от борова гора и гъсто вегетирали шубраци.

" Това е един от най-разрушителните (пожари), които сме претърпели, за жалост, с жертви ", сподели кипърският президент Никос Анастасиадис пред кореспонденти от региона. Държавата ще се намеси и ще поддържа всички наранени, увери той.

Районът включва някои от най-живописните планински села в Кипър. Очевидци настояват, че скатовете от буйни борови или овощни градини са били превърнати в тлеещи черни пънове на ялов сив пейзаж.

" Ще им трябват най-малко 10 години, с цел да пораснат още веднъж. Как да оцелеем? " сподели фермерът Андреас Коста на 70 години, който плачеше, до момента в който Анастасиадис се опитваше да го утеши.

" Изгори всичко ", сподели Коста пред държавната телевизия.

Жертвите, за които се счита, че са египетски жители, са открити мъртви покрай Оду, планинска общественост на север от градовете Лимасол и Ларнака.

" Всички индикации сочат, че това са четирите лица, които са изчезнали от през вчерашния ден, " сподели вътрешният министър Никос Нурис.

Изпълнителният шеф на Европейски Съюз, Европейската комисия, съобщи, че противопожарните самолети са изхвърчали от Гърция, с цел да се борят с пожара, а Италия също възнамерява да разположи въздушни пожарникари.

Израел също даде обещание помощ и самолети от английски военни бази в Кипър също способстваха.

Аварийният сателит на Коперник на Европейски Съюз беше задействан, с цел да даде карти за оценка на вредите на засегнатите региони, се споделя в изказване на Комисията.

Причината за пожара, почнал към обяд в събота, не е ясна. Кипър изпитва високи температури през летните месеци, като температурите през последните дни надвишават 40 градуса по Целзий.

Полицията заяви, че е разпитвала 67-годишно лице по отношение на пожара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР