Четирима души получиха шанс за живот след като близките на

...
Четирима души получиха шанс за живот след като близките на
Коментари Харесай

Четирима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

Четирима души получиха късмет за живот откакто околните на 32-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел взимат решението да дарят органите му.  Донорската акция е осъществена от екип на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", а координатор е доктор Христо Христов, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Дарените органи са сърце, черен дроб и два бъбрека.

Сърдечна трансплантация е осъществена от медицински екип на УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков ". Две бъбречни трансплантации са осъществени от медицински екип в УМБАЛ " Лозенец ". Чернодробна трансплантация е осъществена от екип на Военномедицинска академия (ВМА).

За последната от ВМА оповестяват, че е петата такава за тази година и е била сполучлива. Реципиентът е мъж на 48. След 6 часовата интервенция той се намира в положително положение.

Ръководството на ВМА изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите. Министерството на здравеопазването и ИА " Медицински контрол " също благодарят за хуманния им жест и им сервираха своите съболезнования.

Това е трета осъществена такава донорска обстановка в границите на месеца и шестнадесета от началото на годината.
 Петима души получиха втори късмет след трансплантация
Петима души получиха втори късмет след трансплантация

Това стана допустимо след две донорски обстановки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР