Четирима души няма да работят в ОДЗ Брезичка“ в Бургас,

...
Четирима души няма да работят в ОДЗ Брезичка“ в Бургас,
Коментари Харесай

Нов директор, нови учители и видеонаблюдение след скандала с бити деца

Четирима души няма да работят в ОДЗ „ Брезичка “ в Бургас, след избухналия скандал с видеоклип, на който се вижда по какъв начин се упражнява принуждение върху деца. След две от учителките – Милена Иванова (която взима най-дейно присъединяване в ударите и обидите върху деца) и нейна колежка, която е безразличен очевидец на процеса, шефът Събка Недева също е освободена и от понеделник към този момент няма да е на поста си. Последната забъркана – Светла Петрова в началото излезе в болнични. След като се оказа, че РЗИ и Национален осигурителен институт ще я ревизират, Петрова през днешния ден е подала оставката си в Община Бургас.

На родителска среща в детската градина, заместител – кметът по обучение Йорданка Ананиева се опита да тушира напрежението измежду родителите. Ананиева удостовери, че е имало направен план за видеонаблюдение, само че и учителите са били срещу. Една от обявилите се против него е Милена Иванова, основната „ героиня “ в скандалното видео. 

Директорът на детската градина „ Брезичка “ Събка Недева ще бъде освободена от поста си от понеделник, разясни Ананиева:

" Ще подберем сътрудник, който е с задоволително опит и задоволително отношение към децата, с цел да може да поеме детската градина. Тъй като в същата детска градина, с изключение на при родителите, и при учителите има насъбрана тревога и ние би трябвало да създадем всичко, с цел да успокоим ситуацията в цялата детска градина. Групата ще бъде поета, една от колежките работи в същата детска градина. Видях от реакцията, прочувствената, на родителите, че те я одобряват. В смисъл, че утвърждават избора. Другата колежка също сега е в отпуск, ще ѝ бъде прекъсната отпуската, с цел да може да се върне, да поема втора промяна ", разяснява Ананиева. 

Предстои психолози от Агенцията за протекция на детето да стартират работа с децата, които са били измъчвани, разясни Йорданка Ананиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР