Четирима души на възраст между 22 и 26 години вече

...
Четирима души на възраст между 22 и 26 години вече
Коментари Харесай

Гърция дава изключителни помощи заради пожарите, има арестувани

Четирима души на възраст сред 22 и 26 години към този момент са задържани в Гърция поради огненото злополучие, което връхлетя Атика. Един от най-разпространяваните клюки по какъв начин са тръгнали пожарите е, че съветски шпиони ги запалили - след решението на Атина да изгони съветски дипломати. Официално нито една гръцка институция не е коментирала тези клюки.

Катастрофа, злополучие, сподели зам.-кметът на Община Рафина Василис Пистаки, откакто към този момент жертвите на огромния пожар са към този момент 81 души.
По думите му, от през днешния ден (26 юли) стартира изплащането на компенсации за потърпевши от огнената буря. Първоначално те ще са 5000 евро за фамилии, 6000 евро – за фамилии с над три деца, а 8000 евро – за бизнесмени, чийто бизнес е изгорен. Освен това, ще бъдат опростени сметките за ток от януари насам, както и няма да бъдат търсени локални налози и налог здания от потърпевшите. Няма обаче да се дават помощи едновременно, посочи Пистаки пред Нова телевизия.
Пред гръцката телевизия Skai кметът на Рафина Евангелос Бурнус сподели, че се притеснява, че жертвите ще надвишават 100 души. Той е безапелационен – 98% от селцето Мати е изпепелено, 50% от друго градче – Кокино Лиманаки, също са изгорели. 60 души остават в болница, като 11 са в реанимация, сочи формалната информация от гръцкото здравно министерство.
Над 200 къщи са изгорени, сочи информация на гръцкото министерство на районното развиване. 211 къщи не могат да бъдат населявани, а 234 са неприятно развалени и имат потребност от ремонт. Вдигнати са над 125 изгорели автомобила от улиците на Мати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР