Четирима души, които са се подхлъзнали на заледени участъци, са

...
Коментари Харесай

След падането на снега: Колко души са преминали през УМБАЛ-Бургас заради подхлъзвания?

Четирима души , които са се подхлъзнали на заледени сектори , са минали през УМБАЛ-Бургас през миналия ден. Това разясниха от пресцентъра на лечебното заведение за Искра.бг . Оттам регистрират, че ситуацията е спокойна .

През миналите 24 часа при тях не са постъпвали премръзнали хора , прибавят още от болничното заведение, уточнявайки, че тези данни важат за тях, като през останалите лечебни заведения в града може да има повече потърпевши.

Припомняме, че при студено време се, а аргументите за това са доста. На първо място – това е подхлъзването върху заледена или заснежена повърхнина.

„ Най-честото строшаване след падение и рухване е в региона на китката. Всеки човек има инстинкт да се защищити с едната или с двете си ръце, когато загуби равновесие и падне. На второ място са счупванията в региона на глезена, следват тези на тазобедрената става, рамото, лактите и колената “, разяснява преди време доктор Иван Георгиев , част от екипа на Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия на Военномедицинска академия /ВМА/.

Трябва да се съблюдават няколко елементарни правила през зимата, тъй че да не стигате до Спешното поделение, а точно – да се сортира уместно топло облекло , обувките да са с висок грайфер и постоянно да се носи зареден мобилен телефон , при положение на потребност. Подбирайте и маршрута , по който ще се движите – да бъде измит от сняг и лед, да бъде опесъчен или осолен и, по опция, да се избяга излизане на открито в тъмната част на деня, когато ниската видимост в допълнение покачва риска от рухване.

В случай на рухване би трябвало да извършите оценка на положението си като отговорите на няколко въпроса:

  1. Имате ли болежка и в случай че е по този начин – къде тъкмо ви боли?
  2. Имате ли удар в региона на главата и дали сте губили схващане?
  3. Можете ли да движите ръцете и краката си?

Ако установите, че рухването не е било тежко се предлага да се обърнете на една страна , да се подпрете на ръце , да свиете коленете и да се опитате да станете . При контузия на главата или ребрата – наложително би трябвало да посетите Спешното поделение.

„ Всеки един пациент след рухване и контузия в региона на главата и шията – със или без загуба на схващане, рухване с удар в региона на гръдния панер и ребрата – със или без затруднено дишане, рухване и удар в региона на гръбначния дирек, контузия в региона на долните или горните крака, водеща до функционален недостиг на крайника – неспособност да се стъпи на крайници или невъзможни придвижвания на ръката в региона на рамото, лакътя или китката, би трябвало неотложно да бъде откаран и прегледан в Спешното поделение на най-близката болница “, безапелационен е доктор Георгиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР