Четирима души бяха убити при днешна операция на израелски военни

...
Четирима души бяха убити при днешна операция на израелски военни
Коментари Харесай

Четирима души бяха убити при израелска операция в палестинския град Дженин

" Четирима души бяха убити при днешна интервенция на израелски военни и граничари, извършена през днешния ден в палестинския град Дженин ", съобщи Би Би Си.

Според здравното министерство на Палестина тази заран подразделения на Еврейската страна са направили офанзива против цивилни обекти. " Една от жертвите 15-годишно момче. Ранените са десетки ", оповестиха от институцията.

Военното министерство на Еврейската страна, представено от Би Би Си, съобщи: В отговор на обстрел  против камиони на израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) бе осъществена антитерористична интервенция по земя и въздух. Бяха премахнати четирима терористи.

От ЦАХАЛ прибавиха, че при сухопътната интервенция са потърпевши седем участници в нея. " Състоянието на двама от тях е сериозно ", показаха още военните, представени от основаната в Лндон медия.

" През последните 18 месеца Израел зачести военните интервенции в град Дженин и други селища на Западния бряг на река Йордан (частта на Палестина, граничеща с Йордания). Повод за дейностите на ЦАХАЛ и други силови институции на Еврейската страна са интензивните офанзиви против израелски жители и обекти, осъществявани от радикални палестински групировки, които на процедура откъснаха Западния бряг на река Йордан от държавното управление в Рамала ", добави Би Би Си.

Само от началото на тази година в резултат на терористичните офанзиви са починали минимум 21 израелци. По време на ответните дейности са били убити към 160 палестинци, добави английската медия.

Във връзка с днешните нахлуване и интервенция израелският министър на защитата Йоав Галант, цитириан от Би Би Си, съобщи: Ние ще използваме всички средства и терористите ще бъдат премахнати и на Западния бряг на река Йордан, и в Ивицата Газа (частта на Палестина по брега на Средиземно море).

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР