Четирима души бяха убити и най-малко 13 ранени след като

...
Четирима души бяха убити и най-малко 13 ранени след като
Коментари Харесай

Терорист окървави коледния пазар в Страсбург

Четирима души бяха убити и минимум 13 ранени откакто въоръжен мъж откри пукотевица на коледен базар в Страсбург. В Туитър от френското вътрешно министерство предизвестиха хората да останат по домовете си.

Седем от ранените са в тежко положение и броят на жертвите може и да пораства, предизвестяват от полицията. Френската полиция разгласи, че стрелбата покрай коледния базар в Страсбург е терористичен акт.

Българското външно министерство заяви, че досега няма данни за потърпевши българи при терора. Евродепутатите ни са добре.

Нападателят е избягал от мястото на престъплението, а по-късно бе обявено, че е ранен. Според френските медии по време на бягството е попаднал на военни, които са съумели да го ранят. От министерството на вътрешните работи обявиха, че стрелецът е разпознат. Ройтерс написа, че това е Шекат Шериф, роден през 1989 година Жена, очевидец на терора, разказа нападателя като висок 1,90 см, носещ черна шапка.

В момента се организира интервенция по залавянето му. Френските управляващи оповестиха най-високо равнище на заплаха от атентати след офанзивата в Страсбург.

По-рано нападателят е попадал в полезрението на полицията, той е включен в базата данни S - това са каузи, свързани със опасност за държавната сигурност. В тези описи има 26 000 души, като за 10 000 от тях се допуска, че са радикализирани. На обяд във вторник полицейски чиновници са идвали до дома му, с цел да го арестуват по съмнение в присъединяване в грабеж, само че не са го разкрили. Домът му е бил обискиран и са открити гранати.

Днес е разгласен ден на печал.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е в течение на протичащото се в Страсбург, съобщи Ройтерс. Той редуцира своя среща, откакто бе осведомен за случая. Вътрешният министър Кристоф Кастанер е дошъл на място в източния френски град, заяви източник от Елисейския замък. Макрон е свикал изключително съвещание по сигурността.

Заместник-кметът на Страсбург Ален Фонтанел също прикани жителите към успокоение. "Стрелба в центъра на Страсбург. Благодаря на всички, че оставате по домовете си до момента в който обстановката бъде изяснена. " - написа той в Туитър.

В постройката на Екологичен потенциал за малко останаха блокирани част от евродепутатите, до момента в който полицията реши, че е безвредно те да я изоставен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР