Четирима души бяха убити, а девет други бяха ранени при

...
Четирима души бяха убити, а девет други бяха ранени при
Коментари Харесай

Малолетен уби 4 и рани 9 в училище в Джорджия

Четирима души бяха убити, а девет други бяха ранени при пукотевица в гимназия в американския щат Джорджия. Жертвите са двама учители и двама възпитаници.

Предполагаемият нападател е 14-годишно момче, възпитаник от учебното заведение в град Уиндър, на към час път с кола от Атланта. То е арестувано.

На конференция управляващите оповестиха, че за момента не е открита връзка сред нападателя и жертвите. Опровергана беше и появилата се по-рано информация, че в учебното заведение е получено предупредително позвъняване за готвена пукотевица. Учебнуте заведения в региона ще останат затворени до края на седмицата.

„ Никога в моята кариера не съм си представял, че ще приказвам пред медиите за нещо сходно на това, което се случи през днешния ден, и което е чисто зло. Това е моят дом, аз съм роден и израснал тук, сърцето ме боли за тези деца и за нашата общественост, само че дано бъда пределно явен, омразата няма да победи в нашия окръг “,  съобщи на конференцията локалният шериф Джуд Смит.

От общността в региона възнамеряват да проведат бдение в памет на починалите и ранените.

В гимназия „ Апалачи “ учат към 1900 възпитаници и тя е второто по величина учебно заведение в окръг Бароу, в Джорджия.„ Случилото се е ново извънредно увещание за това по какъв начин насилието с оръжия продължава да раздира нашите общности. Не можем да продължаваме да одобряваме това за обикновено “, написа в изказване американският президент Джо Байдън.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер прикани законодателите да създадат промени, които да плануват всеобщи инспекции на тези, които купуват оръжия и притежаването на оръжия за нахлуване да бъде неразрешено.

Вицепрезидентът Камала Харис, която е претендент на Демократическата партия за изборите през ноември сподели, че “ епидемията от набези с оръжие в Съединените щати би трябвало да бъде спряна един път вечно. “

Тим Уолц, който е претендент за вицепрезидент на демократите, съобщи, че би трябвало да бъде направено по този начин, че сходни произшествия в бъдеще да бъдат предотвратени.

Кандидатът на републиканците за президент Доналд Тръмп написа: „ Тези скъпи деца бяха отнети от нас прекомерно рано от болно и обезумяло страшилище. “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР