Четирима души бяха арестувани за нанесени щети, след като восъчна

...
Четирима души бяха арестувани за нанесени щети, след като восъчна
Коментари Харесай

Протестиращи хвърлиха торта върху восъчна фигура на крал Чарлз III

Четирима души бяха задържани за нанесени вреди, откакто восъчна фигура на крал Чарлз III беше вандализирана в музея на Мадам Тюсо в Лондон в понеделник, оповестяват от CNN.

Двама поддръжници на акцията “Just Stop Oil ” бяха снимани от камера по какъв начин покриват с шоколадова торта реалистичния модел на английския монарх.

Във видеоклип, споделен на страницата на групата в Туитър, се вижда по какъв начин двамата смъкват черните си облекла, с цел да разкрият бели тениски с надпис “Just Stop Oil ”, откакто стигат до подиума, където са сложени восъчните фигури на кралското семейство. След като хвърлят тортата, те споделят на минувачите, че е “време за дейности ”.

“Реагирахме бързо на случай в музея на Мадам Тюсо, откакто двама души хвърлиха храна по фигура към 10:50 часа ”, сподели столичната полиция на Лондон в туит в понеделник, добавяйки: “Четирима души са задържани за вреди, свързани с този случай ”.

“Just Stop Oil ” добави, че двамата " изискват от държавното управление да спре всички нови лицензи и единодушия за петрол и газ ".

Случаят от понеделник е следващият от дейности на активистки групи в цяла Европа, целящи да привлекат внимание към ролята на изкопаемите горива за изменението на климата.

В неделя двама протестиращи против климатичните промени замериха картината на Клод Моне, Les Meules ( “Воденични камнъни ”) от поредицата „ Купи сено “, с картофено пюре в музея “Барберини ” в Потсдам, Германия.

Картината, която е предпазена от особено стъкло, остана невредима. В прессъобщение деятели от организацияра против изкопаемите горива “Last Generation ” попитаха: " Кое е по-ценно - изкуството или животът? ".

По-рано този месец деятели от “Just Stop Oil ” хвърлиха доматена чорба върху „ Слънчогледите “ на Винсент ван Гог в Националната изложба в Лондон.

Протестите провокираха разнообразни отзиви. Кийр Стармър, водач на английската Лейбъристка партия, осъди дейностите на " арогантните " деятели на “Just Stop Oil ”, като сподели, че техните способи подкопават идеята им.

„ Мисля, че бъркат, мисля, че дейностите им са неверни “, сподели той на слушател на радиоLBC. Той продължи: „ Мисля си за фотосите, които видяхме на коли за спешна помощ, които идват по пътя и не могат да преминат, тъй като хората са се завързали за пътя ”.

“Мисля, че е надменно от тези, които са се завързали за пътя, да мислят, че са единствените хора, които имат отговора на това. Те нямат отговора ".

След офанзивата против „ Слънчогледите “ на Ван Гог, Британският съюз за публични и търговски услуги, който съставлява доста служащи от бранша на изкуствата и културата, излезе с изказване, в което се споделя, че въпреки да поддържат задачите на митингите против смяната в климата, „ офанзивата против нашето споделено национално завещание не е градивен метод за реализиране на тези цели. "

Синдикатът добави: „ Не можем да одобрим тези крайни и рискови тактики, които излагат нашите членове на риск, до момента в който се пробват да работят ”.

Спортният водещ и някогашна британска футболна звезда Гари Линекер беше по-разбиращ към дейностите на деятелите.

Споделяйки изявление на журналиста Оуен Джоунс, направено с протестиращите в Националната изложба, Линекер написа на своите 8,6 милиона почитатели в Туитър: „ Струва си да се чуе, тъй като, харесва ли ви или не, никой няма да чуе без сходен митинг ”.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР