Четирима депутати от ДПС и един от КП “Български възход“

...
Четирима депутати от ДПС и един от КП “Български възход“
Коментари Харесай

„Български възход“ проби в крепост на ДПС

Четирима депутати от Движение за права и свободи и един от КП “Български напредък “ е разпределението на петте мандата в Кърджалийски изборен регион. Това сочат резултатите, оповестени на интернет страницата на РИК-Кърджали от извършените предварителни парламентарни избори на 2 октомври, прецизира Българска телеграфна агенция.

За КП “Български напредък “ кърджалийските гласове са били 654 от 69 940 действителни гласа, а за Движение за права и свободи - 48 974. Първи, съгласно кандидатските листи от „ Български напредък “, е Григор Захариев. В листата на Движение за права и свободи първите четирима са Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед, като последните трима бяха депутати и в предходното 47-о Народно събрание. Петото име в листата на Движение за права и свободи, което ще заеме депутатско място, в случай че Мустафа Карадайъ не стане народен представител от Кърджали, е на Павлин Кръстев.

На предварителните парламентарни избори на 2 октомври гласоподавателите в Кърджалийско отредиха първото и осмото място на двете политически обединения надлежно със 71,18 и 0,95 % от гласовете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР