Либия: Гръцки спасители сред загиналите при пътен сблъсък

...
Четирима членове на гръцки спасителен екип и трима членове на
Коментари Харесай

Четирима членове на гръцки спасителен екип и трима членове на либийско семейство са загинали при пътен сблъсък, според либийски служител.

Спасителите са били сред екип, който е пътувал с автобус към опустошения от наводнение град Дерна в неделя, когато автомобилът им се е сблъскал с кола, превозваща семейството.

Други двама в колата и осем други в автобуса са тежко ранени.

Гърция започна разследване в сътрудничество с Либия.

Осман Абделджалил, здравен министър в администрацията, която управлява източната част на страната, каза на пресконференция, че екипът е пътувал от източния град Бенгази, когато е станала катастрофата.

Либия е разделена между две съперничещи си правителства – подкрепяна от ООН администрация, базирана в столицата Триполи, и съперничеща, подкрепяна от Египет власт, базирана в Бенгази.

Гръцкият генерален щаб на националната отбрана ( Geetha) по-рано каза, че автобус, превозващ медицински персонал, се е сблъскал с превозно средство, движещо се в обратната посока, но съобщи само за леки наранявания.

Те добавиха, че е в ход операция за репатриране техния персонал.

Наводнения в Либия: Телата останаха неузнаваеми от бедствието „Невъобразима сцена“: Оцелели описват наводненията в Либия Защо щетите в Дерна са толкова катастрофални

Дипломатически източник каза на гръцкия новинарски сайт Катимерини, че 16 души от екипа са гръцки спасители, а трима са преводачи.

Те бяха на път да се присъединят към екипи, които вече бяха на място от други страни, включително Франция и Италия.

Хиляди хора загинаха, когато два язовира над Дерна се скъсаха по време на мощна буря преди седмица. ООН казва, че броят на загиналите досега е около 11 300.

Повече от 10 000 остават официално изчезнали, според данни на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР