Четирима бивши ръководители от Audi са с повдигнати обвинения по

...
Четирима бивши ръководители от Audi са с повдигнати обвинения по
Коментари Харесай

Четирима шефове от Audi с обвинение за „Дизелгейт“

Четирима някогашни ръководители от Audi са с повдигнати обвинявания по случая с инсталирания програмен продукт за манипулиране на отделяните от коли нездравословни излъчвания във въздуха, придобил известност като „ Дизелгейт “.

Мениджърите са упрекнати в машинация, подправена сертификация и незаконна немарливост, отбелязва в свое изказване прокуратурата в Мюнхен, представена от „ Ройтерс “. Трима от тях са били членове на борда на шефовете на компанията, а другият – към този момент пенсиониран началник на отдел.

В жалбата се показва още, че те са подтикнали създаването на мотори, ръководени от незаконна технология, която провокира отделянето на по-малко изпарения в тестови условия, в сравнение с при постоянно шофиране. Прокурорите считат, че и четиримата мениджъри са знаели за нередностите в интервала сред октомври 2013 година и септември 2015 година, само че не са предотвратили продажбите на засегнатите артикули.

По-рано по „ Дизелгейт “ бяха упрекнати някогашният основен изпълнителен шеф на Volkswagen, Рупърт Щадлер, както и трима други чиновници, откакто абсурдът излезе нескрито през 2015 година.

До момента загубите на автомобилния тръст по случая надвишават 33 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР