Четирима бесарабски българи от Болградски район загинаха на фронта през

...
Четирима бесарабски българи от Болградски район загинаха на фронта през
Коментари Харесай

Четирима българи загинаха на фронта в Украйна

Четирима бесарабски българи от Болградски регион починаха на фронта през месец юни. За това се оповестява на уеб страницата на Болградската районна държавна администрация, предава Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10951
Полковник Александър Макаев от град Болград е българин по майчина линия. От 2006 до 2020 година той заема разнообразни длъжности като следовател във военната прокуратура на Одеския гарнизон на южния район на Украйна. През 2020 година полковник Макаев оглавява отдел за гражданско-военно съдействие на Одеското командване " Юг ".

Александър Абажи от гр. Болград е военнослужещ в морското отделение. Четиридесет и четиригодишният българин от гр. Болград умира по време на бойна задача в Донецка област.

Българинът Дмитрий Димчев от с. Теплица е боец от десантните войски на украинската войска. Загива на фронта на 28 години.

Иван Димитров е военнослужещ в десантните войски на въоръжените сили на Украйна. Губи живота си на 40-годишна възраст в Донецка област по време на осъществяване на бойна задача. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР