Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са

...
Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са
Коментари Харесай

УЖАС: Четирима българи, сред тях две деца, са загинали при пожар в Германия

Четирима български жители от турски генезис, в това число две деца, са починали при пожар в немския град Солинген, провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава Българска телеграфна агенция.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за следствие и изясняване на естеството на вчерашния пожар във допустимо най-кратък период.

Според информацията на турската организация НТВ огънят се е разгорял в четириетажна постройка в Золинген, при което са починали четирима души от едно и също семейство, в това число две деца, а деветима са потърпевши.

Полицията уточни, че пожарът е зародил по неизяснена към този момент причина в остаряла постройка в локалния квартал Хьошайд. По данни на пожарната работа пламъците са се разгорели на втория етаж на постройката и са обхванали подпокривния етаж, където фамилията е спяло.

„ Пожелаваме милостта на Аллах на нашите турски сънародници от България, които изгубиха живота си при пожара, избухнал на 25 март в Золинген, съболезнования на опечалените им родственици и бързо възобновяване на потърпевшите. Надяваме се мощно, че естеството на пожара ще бъде разследвано и изяснено във допустимо най-кратък период. Нашето генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи “, написа генералното консулство на Турция в Дюселдорф в пост в профила си в обществените мрежи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР