Четирима българи ще представят страната ни тази седмица на Световната

...
Четирима българи ще представят страната ни тази седмица на Световната
Коментари Харесай

Четирима българи ще участват на Световна купа по кикбокс в Ташкент тази седмица

Четирима българи ще показват страната ни тази седмица на Световната купа по кикбокс в Ташкент, която стартира на следващия ден 26.09.2024г. - четвъртък.

Националите ни получиха покана за присъединяване в надпреварата персонално от президента на федерацията по кикбокс на Узбекистан - Айбек Нарметов.

На Световната купа в Ташкент за призово класиране ще се състезават 2223 кикбоксьори от 42 страни, които ще се включат в общо 2628 борби на татами и кръг.

В направление кръг България ще бъде показана от международния първенец по муай тай Али Юзеир в жанр К1, категория до 81 кг. и носителят на Световна купа от тази година в Пезаро Александър Рибников в жанр лоу кик, категория до 71кг.

Това е последната Световна купа за тази година и е доста значима за представянето на двамата ни национали преди присъединяване им на европейското състезание за мъже и дами през месец ноември в Атина (Гърция).

Борислав Радулов и Калоян Трайков ще се борят за оценките в леките стилове на татами. Световният първенец Радулов ще се състезава в две категории до 57кг. и до 63 кг жанр пойнтфайтинг, а Трайков е подал заяка за присъединяване в четири категории жанр пойнтфайтинг. В клубната конкуренция са регистрирани 70 клуба.

Българската делегация включва още президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и треньор на Юзеир - Галин Димов, наставникът на Рибников - Илко Аджов и рефера на татами Венета Георгиева.

Световната купа в Ташкент стартира на 26.09.2024 г (четвъртък) и ще завърши на 29.09.2-24г (неделя).

Али Юзеир е международен първенец по муай тай, два пъти притежател на Световна купа по кикбокс от Турция 2023г и Унгария 2024г. Носител на Европейска купа по кисбокс от Пловдив 2024 година Европейски вицешампион по кикбокс от Истанбул 2022г.

Александър Рибников е бронзов медалист от европейско състезание 2022г. Носител на Световна купа по кикбокс от Йезоло (Италия) 2024г. Носител на европейска купа от Пловдив 2024г. 5-о място на международното състезание от Албуфейра (Португалия) през 2023г.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР