Четирима българи ще играят с уайлд кард в мачовете на

...
Четирима българи ще играят с уайлд кард в мачовете на
Коментари Харесай

Четирима българи с уайлд кард за Sofia Open

Четирима българи ще играят с " уайлд кард " в мачовете на сингъл на шампионата по тенис " София Оупън ", който ще се организира от 4 до 11 ноември в столицата.

С предложения в главната скица влизат Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а от квалификациите ще стартират Янаки Милев и Адриан Андреев, разгласи шефът на шампионата Орлин Станойчев. Жребият ще бъде в петък непосредствено по Нова телевизия.



" За съществена скица на сингъл " уайлд кард " получават Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а за квалификациите Янаки Милев и Адриан Андреев. На двойки предложения ще имат Александър Донски и Лазаров, както и Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Все национали, познавате ги добре от последната им среща с Казахстан за Купа " Дейвис ", където доста малко не ни доближи да спечелим. Но момчетата всички се показаха доста добре, те заслужават и желая да им пожелая триумф и доста положително показване на шампионата ", добави Станойчев.



Третата " уайлд кард " за съществена скица сега се пази за чужденец, сподели още той, само че не разкри съответно име. На въпрос дали това може да бъде Григор Димитров Станойчев отговори: " Това ще бъде необикновено ".

" Може, в случай че той изиска незабавно. Ще се радваме доста! ", сподели турнирният шеф, само че посочи, че са извършени диалози с мениджъра на Григор Димитров Георги Стоименов.

" Той сподели, че е завършил сезона му, защото този шампионат по принцип не беше очакван. За страдание за него сезона е завършил и стартира подготовката за другата година. Също по този начин загатна, че в случай че имаше късмет да се класира за Мастърса в Торино 100 % щеше да взе участие, само че защото няма късмет просто такова решение е взело неговият екип. Но, несъмнено, първият човек, който поканих, беше той ", разяснява някогашният национал.

" На Илиян Радулов също управител е Георги Стоименов, персонално е говорено с него. Също му беше препоръчана " уайлд кард ", само че отхвърлиха за подготовка. На него също му предложихме ", сподели Станойчев.

Той добави, че няма друга информация за тенисисти, които ще се откажат от присъединяване, като се изключи към този момент оповестените американци Франсис Тиафо и Бен Шелтън.

" Няма друга информация към този момент след тези, които публично са се отказали. Това е обикновено, в последния миг някои от тенисистите да се откаже, защото дълга е годината, доста мачове, изморени са, те са от Съединени американски щати, може би са решили, че желаят да се приберат, да починат и да се приготвят за идващия сезон. Шелтън имаше късмет в един миг да се класира за Мастърса в Торино, само че го изпусна и просто от неговия екип са взели такова решение. Ще има задоволително страхотни тенисисти, ще се веселя хората на доста прекрасен тенис ", сподели още той.

" Селекцията я направихме като дискутирахме, провеждахме диалози не един път. Следя напълно и доста изкъсо момчетата в каква спортна форма са, в какво физическо положение са и се веселя, че доближаваме до един общ отговор и решение на този въпрос с турнирния шеф Орлин Станойчев, че тези момчета, който вземат участие за националния тим и от моя страна са предпочитани, имат шанса и опцията на вземат участие и на " София Оупън " и да покажат най-хубавото от себе си ", добави капитанът на България за Купа " Дейвис " Валентин Димов.

Станойчев сподели, че всичко към организацията е мъчно, тъй като се прави в последния миг.

" Подготовката лишава шест месеца най-малко, дори някои се приготвят и за една година. Просто има компликации, които би трябвало да се преодолеят... безусловно всичко - настилката би трябвало да се направи доста бързо, ложи, осветлението би трябвало да е съвършено, има доста условия от АТП, които би трябвало да бъдат спазени, съдии, превоз, хотел, просто голяма организация. До момента целият екип се оправя ужасно, тъй като би трябвало за рекордно малко време да се направи подобен шампионат. Всички хора дават 100 % от себе си, с цел да бъде всичко допустимо най-хубавото ", разяснява той.

Димитър Кузманов е единственият тенисист, взел участие във всички издания на Sofia Open. Именно на този шампионат той реализира най-голямата победа в кариерата си, надигравайки през 2021 година Лоренцо Музети. Пловдивчанинът е рекордьор и по победи (24) на сингъл за България в Купа " Дейвис ".

През предходната година Александър Лазаров завоюва против участника на финалите на Следваща генерация Иржи Лехечка, а по-късно беше на две точки от успеха против Лоренцо Музети. През май тази година той скъса ахилес, само че единствено четири месеца по-късно беше на корта за България против Казахстан.

Янаки Милев означи напредък с близо 700 места в международната класация последните 12 месеца. Пловдивчанинът сега е номер 494, откакто през ноември 2022-а бе 1177-и. Тази година Милев завоюва две трофеи от шампионати на ITF и игра още два финала.



се завръща на Sofia Open след година неявяване. Това ще бъде шестото му присъединяване в шампионата като през 2019-а беше на гейм от успеха против тогавашния номер 45 в света Матю Ебдън (Австралия).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР