Четирима американски войници са ранени при ракетна атака, насочена към

...
Четирима американски войници са ранени при ракетна атака, насочена към
Коментари Харесай

Нападнаха американска база в Сирия, има ранени войници

Четирима американски бойци са ранени при ракетна офанзива, ориентирана към американска база в Източна Сирия, съгласно водената от Съединени американски щати интернационална коалиция за битка с “Ислямска държава”, предава Анадолската организация.

“Коалиционните сили в базата “Грийн Вилидж” в Източна Сирия са обстрелвани два пъти с заобиколен огън, при което са поразени две поддържащи сгради”, се споделя в изказване на обединението.

В него се прибавя, че четирима американски военнослужещи са “са получили леки пострадвания и вероятни травматични мозъчни повреди”.

Говорителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че причинителите към момента не са известни, като добави, че се допуска, че зад офанзивата стоят подкрепяните от Иран шиитски въоръжени групировки.

Само преди месец 12 балистични ракети бяха изстреляни по град Ербил, основния град на Иракски Кюрдистан и поразиха американското консулство в града. Ракетите са били изстреляни отвън територията на Ирак, по-точно от изток, споделят локалните служби за сигурност.

“Атаката беше осъществена с 12 балистични ракети, изстреляни по квартал на Ербил и взимащи на прицел американското консулство ”, се споделяше в известие на звеното за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан тогава.

“Ракетите евентуално са били изстреляни отвън границите на Ирак и Кюрдистан, евентуално по-точно са пристигнали източно от страната.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР