Четирима американски правителствени служители са заявили пред NBC, че руските

...
Четирима американски правителствени служители са заявили пред NBC, че руските
Коментари Харесай

Русия, страхувайки се от отмъщение, заглушава безпилотници на САЩ в Сирия

Четирима американски държавни чиновници са декларирали пред NBC, че съветските военни заглушават американските военни безпилотни самолети над Сирия в опит да нарушат способността на Съединени американски щати да отмъстят за нападенията с химически оръжия в сирийския размирен анклав Източна Гута.

Според американските публични лица руснаците са почнали да заглушават по-малки американски дрони преди няколко седмици поредност хипотетични офанзиви с химическо оръжие против цивилни в Източна Гута. Чрез заглушаването на GPS системите на дроните, настоящи в региони, руснаците са посочили терзание, че Съединени американски щати биха атакували техни позиции, изясняват американските държавни чиновници.

От Пентагона отхвърлят да кажат дали заглушаването предизвиква произшествия на безпилотни самолети, базирайки се на оперативна сигурност. " Американската войска поддържа задоволително контрамерки и отбрани, с цел да подсигурява сигурността на нашите пилотирани и безпилотни самолети, нашите сили и задачите, които поддържат ", уточни представителят на Пентагона Ерик Пахън.

Руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов съобщи, че няма заплаха от спор в Сирия, който да докара до боен конфликт сред Русия и Съединени американски щати.

Богданов съобщи, че има " работни контакти " сред съветските и американските управляващи във връзка със Сирия, и че той счита, че здравият разсъдък ще надделее.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков също съобщи, че позицията на Съединени американски щати и другите страни по отношение на потреблението на химически оръжия в Сирия не е градивна.

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание да отговори на хипотетичната офанзива с химически оръжия, при която починаха минимум 60 души късно в събота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР