Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще напусне

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще напусне
Коментари Харесай

Официално: Фетел и "Ферари" се разделят в края на сезона

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел ще напусне " Ферари " в края на сезона, стана ясно от публично известие на италианския отбор.

Решението за прекратяването на връзките е по взаимно единодушие.

Scuderia Ferrari Mission Winnow and Sebastian Vettel decide not to extend their contracthttps://t.co/LMvLsJZiP8
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) May 12, 2020

" Решението беше взето взаимно сред нас и Себастиан, като и двете страни усещаме, че е за положително " декларира Матиа Биното. " Не беше елементарно решение, като се имат поради качествата на Себастиан като водач и човек. "

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

" Няма съответна причина, която докара до решението, с изключение на общото чувство, че е пристигнало време да разделим пътищата си, тъй че всеки да реализира своите цели. Себастиан към този момент е част от историята на " Скудерията ", с неговите 14 победи, които го вършат третия най-успешен водач за тима. Той, също по този начин, е един от състезателите ни, които са отбелязали най-вече точки. В петте ни години взаимна работа той три пъти финишира в топ три, както и способства значително, с цел да присъстваме в топ три и на шампионата при конструкторите ".

" Искам да благодаря на Себастиан за неговия висок професионализъм и човешки качества, които показва през тези пет години, време, в което постигнахме голям брой велики мигове. ", гласи известието от " Ферари ".

Германският водач се състезава за " Ферари " от 2015 година, само че не е спечелил нито една от купите си с " черните кончета ". През 2019 година той даже мъчно се справяше с конкуренцията на съотборника си Шарл Льоклер.

Според италианските медии Фетел обмисля предложения от " Рено " и " Макларън ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР