Четирикратният премиер на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира на

...
Четирикратният премиер на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира на
Коментари Харесай

Берлускони се кандидатира за сенатор в италианския парламент с обещания за увеличение на пенсиите

Четирикратният министър председател на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира на изборите на 25 септември за място в Сената, оповестява Антонио Таяни, координатор на партията на Берлускони " Форца Италия ", съобщи Ти Джи Ком 24.

На изборите партията ще се яви с стратегия от осем точки и в този момент работи за правене на лист с претенденти и министри. Основни точки в програмата са по-малко налози, повече сигурност, по-малко администрация, повече ограничения в помощ на младите и възрастните и повече оферти в отбрана на околната среда. Берлускони дава обещание нарастване на всички пенсии на минимум 1000 евро месечно и погашение и на тринадесета пенсия. Той дава обещание и, че в Италия ще бъдат засадени един милион дървета.

Партията на Берлускони разисква явяване на изборите в коалиция с " Италиански братя " на Джорджа Мелони, която беше негова министърка. Двете партии желаят да приобщят към вероятно съглашение и партията " Лига " на някогашния вътрешен министър Матео Салвини.

Според най-новите допитвания партията на Мелони, която е дефинирана и като последна десница, и като патриотична, и като постфашистка, води с 24 %, следвана от лявата Демократическа партия с 22 % и " Лига " с 14 %. Следват ги " Форца Италия " с едвам 7,4 % и " Движение 5 звезди " с 11,2 %.

С изключение на партията на Мелони, останалите бяха в състава на държавното управление на Марио Драги, само че три от тях (без Демократическата партия) му отхвърлиха доверие във вторник в Сената и това докара до раздробяване на ръководещата коалиция.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР