Четирикратният олимпийски шампион в бяганията на дълги разстояния Мо Фара

...
Четирикратният олимпийски шампион в бяганията на дълги разстояния Мо Фара
Коментари Харесай

Мо Фара ще участва в маратона на Лондон

Четирикратният олимпийски първенец в бяганията на дълги дистанции Мо Фара (Великобритания) ще взе участие в лекоатлетическия маратон на Лондон на 23 април, откакто пропусна конкуренцията през предходната година поради травма.

Фара, който е победител в маратона на Чикаго през 2018 година, е народен рекордьор в дисциплината. 
 
 " Бях доста отчаян, че пропуснах маратона на Лондон през октомври предходната година поради контузия, само че се веселя, че надпреварата се завръща през април и няма да се наложи да очаквам цяла година, с цел да получа нов късмет ", съобщи Фара, олимпийски отличник на 5000 и на 10000 метра от Игрите в Лондон 2012 и Рио 2016.

" Маратонът на Лондон постоянно е бил специфичен за мен и чакам с неспокойствие още веднъж да тичам по улиците на родния ми град ", добави той.

В конкуренцията при дамите дебют ще направи шампионката на 10000 метра от Игрите на английската общественост Айлиш Маколган, която също не взе участие в Маратона на Лондон през предишния сезон поради физически проблеми. 32-годишната бегачка е щерка на победителката в надпреварата от 1996 година Лиз Маколган.

" Беше доста разочароващо, че не съумях да тичам на лондонския маратон през предходната година. Имах прелестно лято на пистата и проектът ми беше да направя дебют в Лондон. Физически проблеми ми попречиха, само че пък това ми даде в допълнение време да се приготвя за маратонската отдалеченост. Април ще пристигна напълно скоро и съм доста разчувствана. Маратонът на Лондон е особено събитие за мен и за фамилията ми. Майка ми го е печелила през 1996 година, тъй че чакам с голямо неспокойствие и аз да изпитам страстта от присъединяване ", съобщи Маколган.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР