Четирикратният носител на „Грами” Антонио Санчес ще представи довечера от

...
Четирикратният носител на „Грами” Антонио Санчес ще представи довечера от
Коментари Харесай

Двама носители на Грами свирят на Plovdiv Jazz Fest

Четирикратният притежател на „ Грами” Антонио Санчес ще показа тази вечер от 20 часа в Дома на културата „ Борис Христов” новия си музикален план SHIFT // A Bad Hobre Project. Концертът му е част от седмото издание на Plovdiv Jazz Fest.

В плана на Санчес влизат 12 артисти, от които барабанистът е изискал да му дават ария, която да преработи. Така той основава албум, в който основната роля играят гласът и барабаните. Концертът на Антонио Санчес е с Тана Алекса, Лекс Садлър и Bigyuki. Той е част от европейското турне за представянето на SHIFT // A Bad Hobre Project.

50-годишният Антонио Санчес е роден в Мексико сити и е випускник на Консерваторията в Нова Англия.

Той е от най-значимите джаз барабанисти на интернационалната сцена

През последните години има 9 албума с Пат Матини и работи с Чик Кърия, Гари Бъртън и Майкъл Брекър. В неговите планове вземат участие Чарли Хейдън и Тутс Тилeманс. През 2014 година работата на Санчес става необятно известна със запаметяващата се музика на кино лентата „ Бърдмен (или непредвидената добродетел на невежеството) “ на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту.

Днес ще стартира и уъркшопът на музиканта Павел Терзийски в бар „ Контрабас” от 16 часа. Той ще обърне внимание на разнообразни вокални техники. Терзийски е един от най-изявените и ексцентрични вокалисти в България, който прави джаз, бразилска боса нова и електронна музика. Уъркшопът ще се организира със свободен достъп и без авансово записване.

Последното събитие от тазгодишната стратегия на Plovdiv Jazz Fest ще бъде гостуването на един от най-влиятелните джаз пианисти Брад Мелдау на 31 октомври от 20 часа в Дома на културата.

Той е номиниран 10 пъти за премията " Грами " и я печели през 2020-а

С него ще е прословутото трио, в което вземат участие още двама забележителни музиканти - басистът Лари Гренадиър и барабанистът Джеф Балард.

Формацията има концерти из целия свят още от средата на 90-те. Паралелно Мелдау развива и своята солова кариера, само че солидна част от творчество му е обвързвана точно с това трио. През 2020 година Брад Мелдау получава „ Грами “ в категорията „ Най-добър инструментален джаз албум “ за Finding Gabriel.

През последните три десетилетия, с изключение на със своята тайфа, той работи с редица знакови джаз музиканти като Джошуа Редман, Пат Матини и Чарли Хейдън. Има осъществени планове и концерти с Лий Кониц, Кърт Розенуинкъл и Марк Търнър. Записвал е с Майкъл Брекър, Уейн Шортър, Джон Скофийлд и Чарлз Лойд. Мелдау е извънреден импровизатор, който с голям интерес съчетава джаз, класическа и поп музика, а осъществяванията му са същинско интензивно прекарване.

Книгата „ Чувствителният повествовател “ от Олга Токарчук ще бъде показана в изложба „ Джуркови” от 17 часа в последния ден от фестивала. Разговорът ще бъде за най-новата книга на Нобеловата лауреатка - сборника с есета „ Чувствителният повествовател “ (превод от полски на Крум Крумов), само че и на значимите тематики в творчеството на Токарчук. На представянето на книгата е поканен редакторът <210> Невена Дишлиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР