Четирикратният италиански премиер си построил гробница приживеОпелото е днес в

...
Четирикратният италиански премиер си построил гробница приживеОпелото е днес в
Коментари Харесай

Мавзолеят „Небесен път“ - последният дом на Берлускони

Четирикратният италиански министър председател си построил гробница приживе
Опелото е през днешния ден в фамозната катедрала на Милано

Досущ като великите римски императори, Силвио Берлускони, който умря в понеделник, си е построил гробница приживе, през далечната 1993 година, когато е единствено на 56 години.

Четирикратният министър председател на Италия подвига безконечното си жилище измежду просторния парк на вилата-замък “Сан Мартино ” в градчето Аркоре на 20 км от Милано. Проектант на построения от 100 тона бял тоскански мрамор пантеон е приятелят на Берлускони и прочут проектант и ваятел Пиетро Касела. Гробницата е наречена от самия Берлускони “La Volta Celeste ” - което се превежда като “Небесен път ”, “Небесна дестинация ” или “Небесен покров ”.

Интересното е, че един от първите гости на мавзолея е последният водач на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, който гостува на Берлускони в “Сан Мартино ” през 1993 година

Надземната част на мавзолея съставлява обилна скулптурна група от колони, цилиндри, сфери, пирамиди, нереални фигури, загатнати масонски знаци. До главната част подземен се слиза по внушително стълбище, следва малко предверие и след това главното погребално помещение. Там централната ниша от розов мрамор е непокътната за Берлускони, като към нея са ситуирани още 36 ниши за родата и най-близките другари. Места там към този момент си били запазили негови съратници и съидейници още от студентските години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР