Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява временно

...
Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява временно
Коментари Харесай

Солдатова спира с гимнастиката, за да се лекува

Четирикратната международна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова приключва краткотрайно спортната си кариера и ще се концентрира върху лекуването от булимия, заяви ТАСС.

Гимнастичката призна обществено, че през последните две години страда от подлото заболяване. Тя пропусна Световното състезание по художествена гимнастика в Баку през септември предходната година, а преди този момент загуби схващане по време на шампионат в Португалия.

"След Европейското през 2019 година започнах лекуване в болница, само че бързо се почувствах добре и помислих, че съм подготвена още веднъж да упражнявам. Това беше моя неточност, тъй като заболяването се върна още веднъж и Ирина Винер сподели, че би трябвало да се церя, тъй като здравето е по-важно от всичко. Тези две години и половина бяха доста тежки. Пропуснах Европейското през 2018-а поради травма, тялото ми беше доста нежно ", описа Солдатова пред ТАСС.

Многократната европейска шампионка означи, че ще възобнови тренировки и ще се състезава още веднъж, когато се възвърне здравословно. "Ще направя пауза в кариерата, в този момент би трябвало да се церя. Професионалният спорт и булимията са несъвместими. Но треньорите ми знаят, че желая да се върна и още веднъж да упражнявам ", приключи Солдатова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР