Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек (Полша)

...
Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек (Полша)
Коментари Харесай

Ига Швьонтек победи Арина Сабаленка и ще спори за титлата на Финалния турнир на WTA в Канкун

Четирикратната победителка в шампионатите от Големия Шлем Ига Швьонтек (Полша) се класира за мача за купата на Финалния шампионат на WTA в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона $.

Номер 2 в международната класация Швьонтек победи първата сложена Арина Сабаленка (Беларус) с 6:3, 6:2 за 1:36 часа. Двубоят беше пресечен поради дъжд след третия гейм в събота и се доигра ден по-късно.

Полякинята ще спори за трофея с американката Джесика Пегула, а в случай че завоюва може се върне на върха в международната класация и да приключи годината като номер 1

Настоящата номер 1 Сабаленка отстрани Швьонтек на полуфиналите в този шампионат преди година, само че в този момент полякинята взе реванш. Тя направи един пробив в първия сет и два във втория и завоюва мача относително елементарно.



Швьонтек е изправена пред мъчно предизвикателство против намиращата се в отлична форма Пегула, която победи шампионката на Откритото състезание на Съединени американски щати Коко Гоф с 6:2, 6:1, с цел да стигне до мача за купата.

" Пегула е страховит състезател и изцяло заслужава да бъде на финала на всеки шампионат. Знам, че няма да е елементарно. Утре ще се съсредоточа върху себе си. Тя е в действителност постоянна и може да се оправи с всичко душевен. Ще се опитам да дам 100 % от себе си. Това е всичко, което мога да направя ", сподели полякинята.

Нито една от двете финалистки не е изгубила сет до момента в Канкун. Пегула победи Швьонтек в последната им среща на полуфиналите в Монреал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР