Четиригодишно дете загина, а други 27 души са ранени при

...
Четиригодишно дете загина, а други 27 души са ранени при
Коментари Харесай

Дете загина при катастрофа с български бус, превозващ мигранти в Гърция

Четиригодишно дете почина, а други 27 души са ранени при злополуката с български микробус, пренасящ незаконни мигранти в Гърция, оповестява БГНЕС.

Микробусът се е блъснал в камионна на към 80 км от град Солун. Сред потърпевшите са и двама трафиканти на хора. Преди това водачът, който е иракчанин, е отказал да се подчини на полицейско разпореждане за прекъсване на пътя. Той внезапно нараснал скоростта, изгубил контрола над микробуса и се блъснал в камион.

``
реклама

В микробуса били транспортирани мигранти от Сомалия, Ирак и Бангладеш. Сред потърпевшите има пет малолетни деца. Две от тях са в тежко положение, оповестява локалната телевизия.

От гръцката полиция оповестиха, че са арестували и двама трафиканти от Пакистан, които работят на територията на прилежаща Турция. Те са задържани при опит да преминат граничната река сред двете страни с група незаконни мигранти.

Те са прекосявали реката с гумена лодка. В същото време на турския бряг е имало група от към 80 мигранти, която е чакала лодката да се завърне и да преминат на гръцка територия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР