Четиригодишна програма за ремонт на пътищата, три тунела - на

...
Четиригодишна програма за ремонт на пътищата, три тунела - на
Коментари Харесай

Гроздан Караджов представи приоритетите на МРРБ: Ремонт на 3000 км пътища за 2,8 милиарда

Четиригодишна стратегия за ремонт на пътищата, три тунела - на Петрохан, Шипка и по протежението на автомагистрала Черно море, завършек на инхаус процедурите и минаване единствено към публични поръчки, основаване на Фонд за районно развиване, където общините да аплайват с планове, чиста вода за пиянство без детайли от Менделеевата таблица - това са единствено някои от целите на министъра на районното развиване Гроздан Караджов, който показа и екипа си.

" 2918 км пътища и уреди са планувани за ремонт през 2022 година Към тях има и 163 км автомагистрали. Това са над 3000 км пътища. Общо 2,8 млрд лева е сумата за оправяне на пътната мрежа в България ", заключи министър Караджов.

Изготвя се и лист с пътищата за ремонт през годината, който ще бъде качен на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие след седмица, с цел да всеки жител ще може да види дали неговият път е плануван за ремонт, заяви Караджов.

Започва и инспекция на всички контракти за настоящи поправки и поддръжка на пътищата. Тепърва всичко ще се случва посредством възлагане на публични поръчки, дадоха обещание от Министерство на регионалното развитие.

На новия началник на ДНСК Лиляна Димитрова министърът пък разпореди строителният надзор да не бъде повече " бухалка ".

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР