Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на

...
Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на
Коментари Харесай

Подариха на Бил Клинтън собствения му саксофон

Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на частно посещаване във Финландия, изнесе лекция за измененията в климата в четвъртък вечерта в град Мариехамн, административен център на Оландските острови и получи назад своя саксофон, който преди този момент беше закупен на търг от милионера Андерс Уиклоф.

Клинтън дойде във Финландия за рождения ден на Уиклоф, който също като Клинтън чества своя 73-ти рожден ден, заяви РИА Новости.

" Бих желал да отбележа смисъла на битката с изменението на климата. Промените в тази област са забележими както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа. Сдобихме се с трети внук на 22 юли и желая той да има бъдеще и също като мен да види чистите води на Балтийско море ", сподели Клинтън пред събралото се голям брой.

Бившият президент приказва за ограниченията, подхванати в Съединените щати за битка с изменението на климата, отбелязва, че персоналното му мнение е, че излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата е неточност, и означи, че " човек не може да не забележи измененията и изключително увеличението на океанските води при Флорида, Карибите и Латинска Америка. "
В края на почти 20-минутната си тирада Уиклоф излезе на сцената и подари на някогашния американски президент саксофон, който съгласно финландския вестник „ Илта-Саномат ", принадлежал на Клинтън и е добит на търг.

За разочарованието на публиката Клинтън не свири на саксофона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР