Четиридесет и три държави поискаха Русия да проведе независимо международно

...
Четиридесет и три държави поискаха Русия да проведе независимо международно
Коментари Харесай

43 държави поискаха международно разследване на смъртта на Навални

Четиридесет и три страни желаеха Русия да организира без значение интернационално следствие на гибелта на политика Алексей Навални, съобщи Агенция Франс Прес в понеделник.
47-годишният опозиционер умря на 16 февруари в сибирска колония, където последно бе изместен да излежава 19-годишна присъда, до момента в който против него се водеха още скалъпени, съгласно сподвижниците му, каузи от страна на режима на съветски япрезидент Владимир Путин.
" Възмутени сме от гибелта на съветския опозиционен политик Алексей Навални, за която крайната отговорност носят президентът Путин и съветските управляващи ", съобщи посланикът на Европейски Съюз Лоте Кнудсен, отправяйки настояването за следствието. „ Неочакваната и шокираща гибел на Навални беше още един знак за възходящи систематични репресии в Русия “, добави тя.
Държавите от Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Норвегия, Австралия, Нова Зеландия и Украйна приканиха също по този начин Русия неотложно и абсолютно да освободи всички политически пандизчии, правозащитници, публицисти и антивоенни деятели, арестувани за спокойно практикуване на човешките си права и за опълчване на съветската война в Украйна.
" Призоваваме Руската федерация да постави завършек на този климат на безотговорност и да сътвори безвредна среда за политическата съпротива и сериозните гласове ", се споделя в изказването.
" Политическото управление и управляващите на Русия би трябвало да бъдат подведени под отговорност. Смелостта, саможертвата и непоколебимата отдаденост на Навални на идеята на справедливостта, свободата и демокрацията в никакъв случай няма да бъдат забравени ", съобщи Кнудсен.
Официалният отчет за гибелта на Навални, възложен на майка му, сочи, че гибелта се дължи на естествени аргументи. В същото време сътрудниците на Навални считат, че политикът е бил погубен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР