Четиридесет и шест души са преследвани. Девет от тях са

...
Четиридесет и шест души са преследвани. Девет от тях са
Коментари Харесай

60 наказателни дела срещу руски критици против войната

" Четиридесет и шест души са преследвани. Девет от тях са в ареста, трима са под домакински арест, а още две съдилища са постановили възбрана за избрани дейности. Най-малко петима от обвинените са отвън Русия “, написа Чиков, представен от Настоящее время.

Такива каузи са формирани в 22 района на страната: Адигея, Татарстан, Карелия, Москва, Ингушетия, Санкт Петербург, Кемерово, Томск, Тюмен, Белгород, Владимир, Москва, Тула, Свердловск, Псков, Самара, Ростов, Новосибирск области, Крим, Приморски, Краснодар, Забайкалски край.

" Най-много - 10 случая - се проверяват по новия член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация за военни имитации. Още 9 случая са за принуждение против държавни чиновници без опасност за живота (част 1 на член 318 от Наказателния кодекс). ФСБ проверява два случая за оправдаване на тероризма – в Казан и Петрозаводск “, написа той

Разследват се и каузи " данни " за безчинство, засегнатост на държавен чиновник, подбудителство към екстремистка активност, разпалване на ненавист, владеене на муниции, подбудителство към вълнения и опозоряване на телата на починалите и техните погребения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР