Четиридесет и петият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп

Четиридесет и петият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп ...

Доналд Тръмп човек на КГБ?


Четиридесет и петият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е имал топла връзка с КГБ (Комитет государственной безопасности – Комитет за държавна сигурност), написа британският в. Дейли мейл.

Според книга на американския журналист САЩ Крейг Ангър съветската специална служба е установила връзка с бъдещия държавен глава още през 1976 г.  Тръмп тогава е разширил бизнеса си с недвижими имоти и е стъпил в Манхатън. Първата му сделка в престижната част на Ню Йорк е била покупка на почти напълно разрушена сграда и нейното превръщане в луксозен хотел.

"Тогава е била осъществен и първият контакт между Тръмп и КГБ. Той е купил телевизори от имигранта от Одеса Семьон (Сам) Кислин и неговия съдружник Тамар Сапир, също от СССР. Уредите са отговаряли на техническите стандарти в Европа и в Съветския съюз, но не и тези в САЩ. Моите версии за тази сделка са две. Първата -  Тръмп е продал апаратите на Съветите, което е било трудно постижимо без разрешение на специалната служба в Москва. Втората версия, е че телевизорите са били монтирани в хотела му. Апаратите са могли да приемат програми от Съветския съюз, които да ги гледат от от СССР и Източния блок, отседнали в хотела", е посочил авторът.

Унгър е допълнил, че Кислин е работел за КГБ. "Този човек е напуснал СССР срещу обещанието да сътрудничи с политическата полиция и пописал съответния документ. "Предполагам, че господин Кислин е удържал на дадената дума", е посочил още авторът. Както пише той, имигрантът в САЩ след разпада на СССР е продължил да работи и за службите в Москва, и за руската мафия в Ню Йорк.

Кислин е потвърдил за документа, позволил му да напусне родината си, но е отрекъл каквито и да е връзки с организирани престъпни групировки. "Отношенията ми с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бяха абсолютно делови. Той поиска от мен стока на кредит. Дадох му я и той ми я плати в договорения 30-дневен срок", е заявил той, цитиран от Дейли мейл.

"КГБ вероятно има връзка и с първия брак на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. През 1977 г. той се е оженил за гражданката на социалистическа Чехословакия Ивана Зелничкова. Тя е родом от района Моравия (до границата с Австрия), където КГБ е развивал активна дейност", е заявил писателят.

Унгър е допълнил, че Тръмп и негови фирми на няколко пъти са обявявали фалит. "Бързо след това обаче дейността му е възкръсвала и това е ставало в съмнително кратки срокове. Това вероятно е станало не без помощта на финансови потоци, насочвани от Москва към бизнесмена от САЩ. Определено този човек е бил ценен актив за руснаците", е посочил още авторът.  

"Когато Тръмп е станал стопанин на Белия дом, той е върнал всичко на руснаците, с лихвите", е написал още Ангър.

Източник: novini.bg