Четиридесет години след женитбата на британския престолонаследник принц Чарлз и

...
Четиридесет години след женитбата на британския престолонаследник принц Чарлз и
Коментари Харесай

40-годишен кралски сувенир: Парче от сватбената торта на Дая...

Четиридесет години след женитбата на английския престолонаследник принц Чарлз и принцеса Даяна парче от сватбената им торта беше продадено на търг за 2220 лири (2620 евро), съобщи Франс прес.

Чарлз и лейди Даяна Спенсър, която след брака си става принцеса на Уелс, се венчават на 29 юли 1981 година в катедралата " Сейнт Пол ". Двойката се разделя 11 години по-късно, през 1992 година, и се развежда през 1996 година Лейди Ди умира в автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година

Предложеното на търг парче марципанова торта е украсено с кралския герб в алено, синьо и златно. Непосредствено след церемонията то е поднесено на Мойра Смит, която по това време служи на Кралицата майка в Кларънс хаус.

Парчето торта с размери 20 на 18 сантиметра и тегло 794 грама в продължение на 40 години е съхранявано в стреч фолио в остаряла форма за печене. Семейството на Смит го пази до 2008 година, когато го закупува колекционер, който го предложи на търга на " Доминик Уинтър " в Сайрънсестър, Глостършир.

За сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна са направени общо 23 публични торти, в това число главната многоетажна плодова торта с височина 1,5 метра и тегло 102 кг.

Парчето, обещано на Мойра Смит, е от тортата, поднесена на членовете на семейството на Кларънс хаус, в символ на признателност за службата им.

Организаторите на търга чакаха парчето от сватбената торта, разказано от тях като " неповторим кралски сувенир ", да бъде продадено за сума сред 300 и 500 лири.

От тръжна къща " Доминик Уинтър " припомнят, че е целесъобразно тортата да не се яде.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР