Четири златни медала спечелиха българските представители в трите младежки турнира

...
Четири златни медала спечелиха българските представители в трите младежки турнира
Коментари Харесай

Четири титли за България на младежките турнири в София

Четири златни медала завоюваха българските представители в трите юношески шампионата от известните градски спортове този уикенд в София. В залата на Частно интернационално учебно заведение " Свети Георги " младите гении победиха в брейк танците и поделиха успехите в стрийт фитнес и таекуон-до. Турските състезатели са втори в общото класиране с три трофеи, а представителите на Португалия си потеглиха с два златни медала.

Над 240 млади гении от трите страни се събраха в София този уикенд, с цел да маркират посредством спорта и физическите извършения методите за справяне с главните екологични провокации, засягащи изменението на климата. В България от петък до неделя се състояха надпревари, демонстрации и презентации, които образно демонстрират угриженост за бъдещето на планетата и опциите посредством спорта да се сигнализира човечеството за провокациите и заплахите, пред които е изправено.

Програмата в българската столица започва в петък със Семинар в Парк хотел " Москва ", където 50 младежи от трите страни показаха положителните практики и начинания за стабилно потребление на земята за физически действия, спорт и спортна инфраструктура. По-късно всички те посетиха Музея на историята на София, след което последваха шампионатите по таекуондо, брейк и стрийт фитнес. Брейк конкуренциите към този момент са в формалната стратегия на игрите в Париж 2024. Стрийт фитнес изявите пък са измежду най-популярните и чакани от младежите градски дисциплини, които от няколко години притеглят хиляди край сетовете.

Всички интензивности минават под знака на плана NOFIRE, който ангажира спорта за по-чиста и зелена планета. Инициативата се базира на античната идея за четирите детайла, които дефинират живота и съществуването ни, като предизвиква обвързваните с тях спортове. Всеки сътрудник по плана провежда спортно събитие, отдадено на един от детайлите - вода, въздух, земя - като организира свързани с това спортни. Четвъртият детайл - огънят - няма да бъде проучен, като по този метод ще се акцентира на посланието, че огънят значи жега, символизираща световното стопляне, затова - той не е за игра.

Предвидени са три устойчиви спортни събития, демонстриращи по какъв начин спортните организации могат да проправят пътя към понижаване на въглеродния отпечатък, когато провеждат интернационалните надпревари на локално равнище. Програмата стартира преди две седмици в Турция, където община Чорлу беше хазаин на съревнования по баскетбол, волейбол и градски паркур под символичното мото " въздух ". През отминалия уикенд в София таекуон-до, брейк денс и стрийт фитнес бяха разпространявани от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск с маркера " земя ", а идната седмица Община Лисабон в Португалия ще бъде хазаин на надпревари по плуване, водна топка и приспособено плуване за хора в неравностойно състояние под признака " вода ".

Двигател на спортния план NOFIRE (Не си играй с огъня), който се финансира от стратегия Еразъм+ СПОРТ на Европейския съюз е Българската спортна федерация за деца и младежи в риск с ръководител Анатоли Илиев.

Очаква се в дейностите по плана да се включат общо 1260 уязвими младежи с лимитирани благоприятни условия, в това число с увреждания и специфични потребности. Освен това образованията за локалните общности и деликатно подбраните участници дават на младежите нужните познания и умения за деяние в интерес на опазването на околната среда, като ги подтикват за отговорно държание при и посредством упражняване на физически занимания. Същевременно ориентираните към локалната спортна общественост семинари ще покачат осведомеността по отношение на въздействието на изменението на климата върху спорта и значимия принос, който спортът може да даде за реализиране задачите  на Европейски Съюз в региона на екологичната резистентност.

Класиране в обособените шампионати, състояли се в София:
таекуондо:
Силов тест - България
Форма - Португалия
Спаринг - Турция
Комплексно - Португалия, Турция, България

брейк:
Момчета:
1. Тодор Замярков 
2. Ангел Мадин 
3. Николай Рангелов 

Момичета:
1. Мария Димитрова 
2. Максимилиана Михайлова
3. Елиф Мустафа(Турция)

стрийт фитнес:
Свободен жанр:
1. Михаил Матев (България)
2. Васил Коджабашиски (България)
3. Мартин Раков (България)

База дами:
1. Суте (Турция)
2. Данла (Турция)
3. Роса (Португалия)

База мъже:
1. Еге (Турция)
2. Педро (Португалия)
3. Игор (Португалия)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР