Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат

...
Четири временни експозиции, представящи културни ценности от България, ще бъдат
Коментари Харесай

Културни ценности от България представяме на изложби в Москва, Братислава, Варшава и Париж

Четири краткотрайни експозиции, представящи културни полезности от България, ще бъдат проведени в Москва, Варшава, Братислава и Париж през тази година, оповестяват от Министерски съвет.

Правителството одобри да обезпечи държавни гаранции за експонатите, които ще бъдат изложени в Третяковската изложба и в музеите „ Лаженки Крулевские, „ Братиславски палат “ и „ Лувър “.

Културните полезности са от фондовете на Националния исторически музей, Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, музея „ Старинен Несебър “,археологическия музей „ Велики Преслав “ и Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките. Осигуряването на държавна гаранция за експонатите за интервала на осъществяване на галерия в чужбина е общоприета европейска процедура, която разрешава действително да се понижат разноските за организирането на изложения.

По този метод се подтиква двустранното съдействие сред музеите, подвижността на сбирките и популяризирането на националното културно завещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР