Четири водещи европейски сили осъдиха участието на Турция в либийската

...
Четири водещи европейски сили осъдиха участието на Турция в либийската
Коментари Харесай

Водещи европейски сили осъдиха турската намеса в Либия

Четири водещи европейски сили осъдиха присъединяване на Турция в либийската рецесия на незабавни договаряния в Брюксел, откакто Анкара изпрати войски в поддръжка на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи.

 © БГНЕС
В взаимно изказване външните министри на Англия, Франция, Германия и Италия приканиха за прекъсване на боевете и преустановяване на " продължаващата външна интервенция ".

Дипломат №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел разкритикува Турция. " Поискахме преустановяване на огъня и да се спре ескалацията и външната интервенция, която се усилва през последните дни ", сподели Борел пред кореспонденти.
" Очевидно е, че това насочва отпратка към турското решение да се намеси с техни войски в Либия, което е нещо, което ние отхвърляме и което усилва терзанията ни по отношение на ситуацията в Либия ", добави той.

" Европейски Съюз е твърдо уверен, че няма военно решение на либийската рецесия и че нескончаем спор ще донесе повече злощастие на елементарните хора ", обявиха министрите в взаимното си изказване.

" Продължаването на външната интервенция подхранва рецесията. Колкото повече воюващите страни в Либия разчитат на задгранична военна помощ, толкоз повече те дават на външни участници безпричинно въздействие върху суверенните либийски решения в ущърб на националните ползи на страната и на районната непоклатимост ", се споделя в декларацията.
 Хафтар разгласи обща готовност в Либия поради възможната интервенция на Турция Хафтар разгласи обща готовност в Либия поради възможната интервенция на Турция
Маршал Халифа Хафтар прикани всички либийци да вземат оръжие в отговор на възможна военна интервенция от Турция, предава AFP.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР