Четири версии за взрива: дефектен заряд, човешка грешка, самозапалване или

...
Четири версии за взрива: дефектен заряд, човешка грешка, самозапалване или
Коментари Харесай

496 тона фойерверки за износ имало в склада край Елин Пелин

Четири версии за гърмежа: повреден заряд, човешка неточност, самозапалване или предумисъл
496 тона е било количеството на пиротехническите произведения единствено за експорт, складирани край Елин Пелин. Все още обаче от компанията притежател “Енигма ” не могат да изчислят по документи и за вътрешния пазар какъв брой тона фойерверки е имало в шестте пространства, пет от които са изцяло унищожени при пожара и детонациите. Това оповестиха от проверяващия екип на Софийската окръжна прокуратура и Националната следствена работа.

Както писа “Труд news ”, складовете на “Енигма ” избухнаха на 25 юли. На място от взривната вълна починаха двама мъже - 60-годишният специалист по пиротехника Стоян Маслев и Теодор Попов, наследник на притежателя на “Енигма ”. По данни на правосъдните лекари гибелта им е настъпила от баротравми - свръхналягане от гърмежа. Телата им са обгорели, когато двамата към този момент са били мъртви. Другите две жертви - доцент Петър Шишков и неговата щерка Кристина са били закарани живи до “Пирогов ”, където умряли от тежки изгаряния и увреждания на белите дробове.

Засега не може са каже каква е била повода за пожара и гърмежите. Остават и четирите версии: повреден заряд, човешка неточност, самозапалване поради жегата или тенденциозен палеж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР