Четири важни остъпки направил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по

...
Четири важни остъпки направил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Борисов: Министри от други държави ме натискаха от името на Кирил Петков да сменя МВР шефа

Четири значими остъпки направил водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на договарянията с ПП-ДБ за да бъде направено държавно управление, разкри самият той през днешния ден

 

ПИТАХ АСЕН ВАСИЛЕВ - " ДА " ИЛИ " НЕ " ЗА ПРАВИТЕЛСТВО

" Собственоръчно подчертах Василев, най-важният министър, да остане " в Министерския съвет. "


" Собственоръчно зачертах Христо Гаджев (за министър на защитата - бел. авт.) и написах Тагарев, както ме помоли Иван Костов поради Атлантическия съвет. "


" Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев (за министър на енергетиката - бел. авт.), както желаят. "

 

Борисов съобщи, че се е съгласил да бъде заменен и Александър Йоловски като министър на електронното ръководство с негов заместител.

" На лист аз лидерски задрасках огромната част от това, за което се бори преговорният екип. Те не бяха съгласни, само че това е водачеството.

 

Казах на Асен Василев, че желая отговорът да бъде толкоз къс, колкото нашата среща: желая да бъде " да " или " не ".

НАТИСКЪТ НА ПП-ДБ - КИРИЛ ПЕТКОВ ЗВЪНИ НА ЧУЖДИ МИНИСТРИ

Пред медиите през днешния ден Борисов уточни още, че дефинитивно се отказал от повече договаряния с " Продължаваме промяната - Демократична България ", откакто му се обаждали министри от други страни, в това число отвън Европейския съюз, от името на Петков " да го натисне за вътрешния министър ".

В петък (22 март) Борисов се обадил на Василев и тогава съпредседателят на " Продължаваме промяната " изискал още смени - в Министерството на вътрешните работи и в Министерството на електронното ръководство.


По-късно Борисов приказвал с ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов, който изискал за министър на вътрешните работи настоящия заместник-министър Ивелина Дундакова, а " един човек от " Лидъл " за министър на електронното ръководство.

В събота (23 март) министър председателят в оставка Николай Денков поканил номинираната от ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел в Министерския съвет. Тя му оповестява, че ГЕРБ не може да отстъпи от вътрешното министерство ГЕРБ. Тогава Денков ѝ отвърнал: " Няма, без Министерство на вътрешните работи не става. Без това електронно ръководство не ". И завършва тематиката.

Въпреки това в неделя (24 март) Борисов изпратил Мария Габриел още веднъж при Денков, с цел да го предизвести, че в случай че не отстъпи, това ще е краят на договарянията.
" Тогава Денков споделя: без Министерство на вътрешните работи няма да стане, сложете Румяна Бъчварова ", описа през днешния ден Борисов.

Борисов посочи, че държи на Калин Стоянов, тъй като ГЕРБ не се усеща показана в Министерството на вътрешните работи (МВР): " Продължаваме промяната - Демократична България " има трима зам.-министри, в това число персоналната защита на господин Петков (има поради Кирил Ценкин). Имат и основен секретар! Сиреч, имат четири основни фигури в Министерство на вътрешните работи - посочи Борисов. Това към този момент нямаше по какъв начин да стане!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР