Четири централни спирки на градския транспорт във Варна от 21

...
Четири централни спирки на градския транспорт във Варна от 21
Коментари Харесай

Варна се сдоби със “Спирки за разкази”

Четири централни спирки на градския превоз във Варна от 21 май са преобразени в места за творчество и въображение. До 17 юни всяка седмица чакащите рейс или тролей на “Козирката”, “Общината”, “Червения площад” и “Чаталджа” ще могат да четат любопитни авторски творби, подчинени на тематиката “Още 5 минути”.

Проектът е на съдружие “Кашалот” и се реализира с финансовата поддръжка на общинския фонд “Култура”, а концепцията е чакането и пътуването с градски превоз да станат по-интересни и приятни за жителите и гостите на Варна. Разкази до 250 думи се одобряват онлайн до 25 май, като създателите могат да се подписват с имената си или с псевдоним, прецизират от “Кашалот”.

Оттам към този момент са събрали доста вълнуващи истории. Една от тях е за въздушната целувка на дете, която отхвърля камикадзе от пъкления му проект. Друга е за 5-те минути, в които един живот си отива, само че се ражда различен. Трета наблюдава поезията в борбата сред светлините и сенките в едно арт ателие, а четвърта разказва по какъв начин сезонът на ремонтите става пресечна точка за една ученическа обич.

Спирките на градския превоз са едни от най-незабележимите места в града, които обаче могат да се трансфорат в естрада за млади създатели, уверени са основателите от “Кашалот”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР